Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Deze avond worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. In Arnhem is het inmiddels een traditie dat Sterrenwacht Presikheaven dan een sterrenkijkavond organiseert op het dakterras van Multifunctioneel Centrum Presikhaven.

Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 16e keer georganiseerd op zaterdag 24 oktober 2020. Met de telescopen van onze vrijwilligers kun je dan onder andere bekijken: de kraters op de Maan, de manen van Jupiter, de ringen van Saturnus, de poolkap van Mars en nog véél verder verwijderde hemellichamen zoals de Andromedanevel: een verzameling van zo’n 1 biljoen sterren op 2,5 miljoen lichtjaar afstand!

Door de aangescherpte coronamaatregelen is reserveren op voorhand verplicht. Er is een maximumaantal van 40 personen voor dit evenement en we werken volgens de RIVM-richtlijnen. Dat wil zeggen: 1,5 m afstand van elkaar houden en vlak voordat je door de telescoop kijkt even je handen ontsmetten en je mondkapje opzetten.

LET OP: indien de hemel voor de helft of meer bewolkt is gaat dit evenement niet door! Kijk zo nodig op onze Facebookpagina. Daar geven we in de loop van die middag aan of deze kijkavond door gaat.

Bemachtig je plekje via onze partner Eventbrite

(er zijn twee tijdblokken, tijdblok 1 is al vol)